Posturologi

Posturologi er videnskaben om den toniske muskelspænding – Muskulaturen som opretholder kroppens ubevidste holdning.

Skævheder i kroppens stående stilling stammer oftest fra kroppens posturologiske system.

Hvis der er fejlinformationer i det posturologiske system, opstår der skævheder i kroppen. Hjernen forsøger altid at tilpasse sig bedst muligt, til den tilstand kroppen er i lige nu.

Skævheder i kroppen kan forårsage mange symptomer, som ekstra slid på led og give smerter. Det er derfor vigtigt at få korrigeret det posturologiske system, for at problematikkerne ikke vender tilbage igen og igen. Posturologiske problematikker kan stamme fra øjne, indre øre, fødder og kæben.

Posturologi – hjernen

Posturologi tager udgangspunkt i regulering af øjne, kæber og fødder via neurologiske signaler, der informerer hjernen om kropsholdningen. Skævheder og spændinger i disse områder påvirker hinanden og vil med tiden udvikle sig til smerter forskellige steder i kroppen. Muskulære problemer med posturologisk oprindelse kan ikke permanent fjernes ud fra vilje, massage eller træning. Det skal rettes til via signaler til hjernen, som skal stimuleres med nye informationer, til at genskabe balance i kroppen. Dette gøres med brug af auricoloterapi.

Posturologi – symptomer

Alt efter hvad der er årsagen til det posturologiske problem behandles alle tre områder – øjne, kæber og fødder – enten samlet eller hver for sig.

Øjenproblemer

Samsynsbesvær, orienteringsbesvær, svimmelhed (når hovedet bevæges fra side til side), køresyge, hovedpine, angst (især orienteringssans) læse- og fokuseringsproblemer, uforklarlig hjertebanken og åndedrætsbesvær mv. Øjenspændinger kan være forårsaget af forkerte briller, monotone arbejdsstillinger, skævhed i nakken og traumatiske hændelser.

Kæben – Dysfunktion af bidet

Stort set alle hovedpiner, tandsmerter, trigenimus forstyrrelser, søvnproblemer, lettere depressioner, smerter der vandrer rundt i kroppen, smerter i øvre del af ryg og nakke, uforklarlige mavesmerter, smerter, der er værst om natten og om morgenen, halvsidige smerter, tilbagevendende smerter, som ikke lader sig behandle lokalt mv. Kæbespændinger kan skyldes dysfunktion i biddet, som følge af for høje tandfyldninger, proteser og stifttænder, der sidder forkert samt skjulte betændelsestilstande og slag fra traumer.

Fod problemer – Asymmetrisk fodstilling

Fodproblemer viser sig ofte som hofte-, lyske- og knæsmerter, gigtlignende smerter og symptomer, samt neuropati smerter (nervebetændelse) og gangbesvær. Fodproblemer skyldes ofte brug af forkert fodtøj og skæv fodstilling så som platfod, hulfod, valgus (går på indersiden af foden) og varus (går på ydersiden af foden).

Posturologisk behandling

Hos Akupunkturpunktet kortlægges hver klients posturologiske situation ved hjælp af forskellige manuelle tests og fodscanner. Jeg inddrager posturologiske test i alle mine behandlinger. Det er min erfaring, at det giver bedre og mere langvarige resultater.

Kæben /biddet

Stammer forstyrrelserne fra kæben, behandles der med auriculoterapi, manuelle teknikker, akupunktur og magneter. Nogle gange anbefaler jeg, at man skal til tandlægen for at få tjekket bidefunktionen. OBS! Hvis du bruger bideskinne så medbring den venligst til behandlingen.

Øjet

Hvis forstyrrelserne stammer fra øjet, behandles der med auriculoterapi, akupunktur, magneter og øjenøvelser.

Foden

Skyldes forstyrrelserne fodproblemer, kan dette ofte afhjælpes med særlige indlæg i skoene. Disse indlæg er noget jeg laver til dig i klinikken. Et indlæg koster mellem 100 – 450 kr. alt efter omfanget af sålen.

Jeg inddrager posturologiske test ved alle mine behandlinger. Det er min erfaring, at det giver bedre og mere langvarige resultater.

Generelt om behandlingen

  • Der afsættes 45-60 minutter til hver konsultation. Første konsultation op til 60 minutter.
  • Jeg følger gældende lovgivning indenfor akupunktur.
  • Jeg har tavshedspligt og opbevarer alt data fortroligt i henhold til retningslinjer indenfor GDPR.
  • Jeg anvender kun sterile engangsnåle.
  • Jeg er medlem hos Dansk Behandlerforbund og forsikret igennem dem.
  • Når du modtager en behandling af mig, så starter vi med en kort indledende samtale og skriver en journal. Herefter vil jeg lave nogle test og begynder derefter selve behandlingen.
  • Jeg behandler primært på ører, hænder, fødder, underarme, underben, knæ, albuer og skalp. Du kan derfor være fuldt påklædt under de fleste behandlinger. Kom derfor gerne i tøj, som kan trækkes op over knæ og albuer.

Mine andre behandlingsformer

Øreakupunktur

Øreakupunktur

Målrettet og tidstestet akupunkturmetode for effektiv lindring og helbredelse.

Klassisk kinesisk

Klassisk kinesisk akupunktur

En original, helhedsorienteret akupunkturmetode, der fokuserer på kroppens aktuelle tilstand.

Cupping

Cupping

En traditionel kinesisk teknik der fremmer blodtilførsel, slapper muskler af og styrker immunforsvaret.

MET Behandling

MET Behandling
Manuel terapiteknik, der bruges til at forlænge, styrke og forbedre bevægelsesområdet for muskler og led.

BMS akupunktur

BMS akupunktur

Målrettet og tidstestet akupunkturmetode for effektiv lindring og helbredelse.